Duurzame bedrijfsprocessen

Voerman Group heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Niet voor niets voeren zij al hun verhuizingen CO2-neutraal uit. Maar naast het verduurzamen van de verhuizingen zelf, zijn er nog veel meer manieren om bedrijfsprocessen te verduurzamen. Daarom kwam Voerman Group bij ons terecht met de vraag om een duurzaam alternatief voor visitekaartjes te bedenken.

  • Business development
  • Web development

Challenge

We kennen ze allemaal: papieren visitekaartjes die we uitdelen aan contacten die je ontmoet tijdens een netwerkevenement of congres. Bezoek je meerdere van deze evenementen per jaar of werk je in een salesfunctie, dan vliegen ze je waarschijnlijk om de oren. Dat moet duurzamer kunnen!

Zeker bij een organisatie zoals Voerman Group, waarbij duurzaamheid hoog op de agenda staat, zijn papieren visitekaartjes een no go. Daardoor ontstond de vraag: kunnen we dit proces verduurzamen, het liefst op een digitale manier?

Journey

Er zijn verschillende manieren om papieren visitekaartjes te vervangen voor een duurzamer alternatief. Denk aan visitekaartjes op groeipapier, die je in de grond kunt planten, of een plastic, houten of metalen visitekaartje. Maar dat lost het probleem slechts gedeeltelijk op: er is weliswaar geen papier meer nodig, maar wel andere materialen en wanneer het visitekaartje kapot gaat, moet deze vervangen worden. Een andere vereiste is dat je het visitekaartje altijd fysiek bij je moet hebben, terwijl we tegenwoordig met niets meer dan een smartphone op pad gaan.

Dat bracht ons op het idee om een digitaal visitekaartje te maken, die ingeladen wordt in een Google Wallet of Apple Wallet. Duurzaam omdat er geen materialen nodig zijn en makkelijk omdat een smartphone toch altijd in de buurt is. Mocht er in de toekomst een aanpassing nodig zijn, dan vernieuwen we het bestand en hoeft er geen nieuwe set visitekaartjes te worden besteld.

Impact

We creëerden digitale wallet passes die iedere werknemer op zijn eigen werktelefoon kan importeren, voor iOS en Android systemen. De wallet pass bevat een QR code met vCard informatie, waardoor de contactgegevens direct in het adresboek van een telefoon opgeslagen kunnen worden. Ontvangers hoeven dus niet meer handmatig de contactgegevens over te nemen, maar kunnen met één scan alles importeren. Makkelijk, efficiënt en duurzaam.

Wil jij jouw bedrijfsprocessen ook verduurzamen en overstappen op digitale business cards? Neem contact met ons op en informeer hoe wij jou verder kunnen helpen!

Enthousiast &
klaar voor impact?

Liever via de telefoon? Stuur ons een bericht of bel ons op 085 747 00 31!