"Verhalen doen de motor draaien."

Auteur: Brabant Business Media

Onze collega Roy is uitgenodigd door Brabant Business Media om meer te vertellen over de werkwijze van Get Hooked. We willen jullie graag meenemen in het verhaal dat wij hebben mogen delen! Hieronder staat het volledige artikel weergegeven.

Brabant Business Media Winter 2018

"Wij zoeken altijd naar het unieke in de identiteit van onze opdrachtgevers." - Roy Steenbakkers, Get Hooked

Vraaggestuurd diensten verlenen is niet meer van deze tijd, vindt het team van Get Hooked. Roy Steenbakkers vertelt over de filosofie en aanpak van het Brabantse full-service marketingbureau. “Wij zoeken altijd naar het unieke in de identiteit van onze opdrachtgevers.”

De consistentie om merken te bouwen

Tegenwoordig zie je steeds meer gespecialiseerde marketingbureaus. Bedrijven die zich focussen op een specifieke discipline binnen de marketing. Bij Get Hooked denken we juist dat het bedenken van een merkverhaal en het uitdragen daarvan niet los van elkaar zouden moeten staan. Daarom helpen we klanten enerzijds met het creëren en positioneren van een merk, met het bedenken van een creatief merkconcept. Tegelijkertijd weten we ook welke middelen je waar en wanneer moet inzetten om je merk onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan het realiseren van websites en apps, online marketing- en socialmediacampagnes, maar we doen ook offline marketing.”

"We zijn continu op zoek naar unieke verhalen."

Tim van Tartwijk, de geestelijk vader van Get Hooked, begon in zijn studententijd al met marketing. Het viel hem op dat marketingbureaus veelal vraaggestuurd te werk gaan, terwijl hij zelf liever op zoek gaat naar dat ene element waarmee bedrijven zich kunnen onderscheiden. “Dit uitgangspunt is nooit veranderd”, vertelt Roy. “Wij geloven in bedrijven en mensen met een verhaal. Net als mensen zouden merken niet inwisselbaar moeten zijn. En toch zie je dat veel organisaties een generiek verhaal uitdragen. Daar willen wij verandering in brengen.”

Verhalen doen de motor draaien

En dat lijkt aardig te lukken: Get Hooked bruist. Op kantoor lopen elf jonge, energieke en gedreven mensen die elkaar meer dan scherp houden. “We zoeken naar de unieke eigenschappen van een organisatie. Wat drijft een organisatie en welke eigenschappen heeft eenieder binnen een organisatie gemeen? Met een eigen verhaal kun je wél een unieke boodschap creëren en je pijlen richten op afgebakende doelgroepen: mensen die jouw denkwijze delen.”

Alles dat Get Hooked doet heeft te maken met het creëren van een consistent merkverhaal. “Want consistentie levert herkenning op, herkenning zorgt voor een mate van vertrouwelijkheid en vertrouwen is de basis van die felbegeerde relatie met je klant. Ieder middel moet dus consistent zijn, of het nou een website, een verpakking, een beursstand of socialmediapost is.

"Zie marketing niet als een bodemloze put"

Er zijn weinig vakgebieden waarop de digitalisering zoveel invloed heeft als marketing. Waar de verdeling tussen online en offline een paar jaar geleden nog 40-60 was, gebeurt nu 85 procent online. Roy is er blij mee: “In het verleden was marketing niet heel meetbaar en dat maakte klanten wel eens terughoudend wat betreft hun marketingactiviteiten. Voorheen was het nogal eens koffiedik kijken wat de Return on Investment van je geld, tijd en energie zou zijn. Nu kun je bijna tot op de cent verantwoorden waar je tijd en geld in steekt en wat dat oplevert. We kunnen echt KPI-gestuurd werken. Tegelijkertijd wijzen we onze klanten altijd op de volledigheid van hun marketingmix; je moet je niet alleen op online richten, er zijn ook nog steeds boodschappen die het best worden overgedragen via een offlinekanaal.”

Enthousiast &
klaar voor impact?

Liever via de telefoon? Stuur ons een bericht of bel ons op 085 747 00 31!