Get Creative: Zelf je eigen gifjes maken voor je marketingcommunicatie

Author:

Maak je eigen GIF!

Er zijn meerdere manieren om gifjes te kunnen vinden en toe te voegen aan jouw berichten. Via Whatsapp kun je bijvoorbeeld gifjes zoeken en vervolgens versturen naar je vrienden. Kun je het perfecte gifje niet vinden of wil je origineel uit de hoek komen, dan kun je ook je eigen GIF maken! Dat kan met behulp van een aantal handige apps.

Giphy

De meest bekende gifjes-database is Giphy.com. Hier kun je eindeloos browsen tussen gifjes totdat je er een hebt gevonden die bij jouw situatie past. Ze hebben ook een app ontwikkeld waarmee je zelf gifjes kunt maken: Giphy Cam.

Met de app kun je heel snel een kort stukje filmen – of dat nu van jezelf of van iets anders is – en omtoveren tot een gif. Je kunt de gif opleuken met tekst, filters en stickers om er een waar kunstwerk van te maken. De app is beschikbaar voor Android en iOS. De iOS-app biedt zelfs de mogelijkheid Live Foto’s direct om te zetten naar gifjes, lekker handig!

Wil je geen app downloaden? Dan kun je ook terecht op hun website om gifjes te maken.

WhatsApp

WhatsApp ken je natuurlijk al om berichten mee te versturen, maar wist je dat je binnen WhatsApp ook je eigen gifjes kunt maken? Dat kan zowel van een nieuwe video als van een bestaande video. Wanneer je een filmpje maakt of een filmpje wil doorsturen naar een van je contacten, krijg je een preview van het filmpje te zien. Rechtsboven in beeld zie je een icoontje met “gif” staan, zodat je het bestand kunt omzetten. Je hoeft het alleen nog maar te verzenden en jouw eigen gifje is verstuurd!

Vanaf nu kun je altijd en overal jouw eigen gifjes maken en rondsturen. Houd onze blogs en nieuwsbrief in de gaten voor meer handige marketing tips & tricks.

Eigen gifje: https://media.giphy.com/media/jbBNU8SOxvFnxI7HTH/giphy.gif

Excited &
ready for impact?

Rather use a phone? Send us a message a message or call us on +31 85 747 00 31!